Как куркумата влияе на организма при Редовна консумация?

5 Ползи от приема на куркума

Споделяне

Куркума е сред магическите дарове на природата, които крият в себе си неподозирана сила.

Куркуминът, който се съдържа в нея, действа противовъзпалително, облекчава стомашните проблеми и помага при отслабването. Куркума може да се използва като подправка при приготвяне на ориз, картофи, зеленчуци, киноа.

Обикновено, за да видим ефект от каквото и да е здравословно нещо – храна, напитка или полезен навик, трябва да минат приблизително 21 дни. Едва тогава можем да кажем категорично дали нещо работи или не. Така е и с куркумата. Ако очаквате магически ефект след изпиването на една чаша златно мляко, няма да се получи. Но пък ако сте постоянни и приемате по една лъжичка куркума на ден в продължение поне на месец, ще усетите редица здравословни подобрения в тялото.

Ето някои от ползите от приема на куркума:

  1. Подобрява паметта. Куркумата подобрява снабдяването с кислород на мозъка. Благодарение на тумерона – една от основните съставки на подправката, невроните се възстановяват по-бързо, а това държи болестта Алцхаймер надалеч.
  2. Действа подмладяващо. Куркумата действа в дълбочина и на кожните клетки като забавя появата на първите белези на стареене. Има и антибактериален ефект, което пък е добре за предпазване от акне.
  3. Намалява депресията. Изследователи от Индийския медицински институт публикували прочуване върху куркумата и нейното влияние при хора с депресия. Изследвани са 60 човека, при които оплакванията са намалели след редовен прием на подправката.
  4. Понижава риска от диабет. Куркумата намалява значително нивото на кръвната захар и като цяло подобрява метаболизма. Това значително намалява риска от диабет тип 2.
  5. Намалява риска от ревматоиден артрит. Противовъзпалителните свойства на куркумата действат на всички нива в тялото. Японско проучване допълва данните за тези свойства на подправката с нови открития – редовната консумация на куркума намалява риска от възпаление на ставите и заболеваемостта от артрит.

Както знаем, тялото ни е изградено от милиарди клетки, които изпълняват жизненоважни функции.

Клетките ни са основата на нашето здраве, работоспособност и благосъстояние. Всяка от тях изпълнява многобройни жизненоважни функции в тялото и допринася за това голямото цяло – човешкият организъм – да функционира правилно. В колкото по-добро състояние са клетките, толкова по-добре работи цялата имунна система и толкова по-здраво и работоспособно е тялото. 

Много фактори на съвременния начин на живот като стреса, нездравословното хранене, липсата на движение и въздействията на околната среда натоварват клетките.

Защитете клетките си, за да се чувствате по-здрави, жизнени и енергични!

Ние ви препоръчваме:

LR Lifetakt Cell Essence Regeneration – Суперхрана за Клетките Вечер

Cell Essence Regeneration подпомага естествените процеси на регенерация и делене на клетките, както и копирането на наследствената информация (ДНК).

Cell Essence Regeneration съдържа съставки с научно доказано действие и внимателно подбрани суперхрани:

  • Куркума – Тя отдавна е важна част от азиатската кухня и аюрведичната традизия – и то не без основание. съдържащото се в куркумата вещество куркумин, на което се дължи и характерният жълт цвят на грудката, притежава редица положителни свойства. Освен куркумин, куркумата съдържа също и ценни етерични масла, както и витамини и минерали. 
  • Витамини – фолиева киселина и витамин D 
  • Минерали – калций, желязо, мед, хром, магнезий, цинк, селен 

Защитете клетките си, за да се чувствате по-здрави, жизнени и енергични! Открийте есенцията за здравето на клетките!

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *