Ползи от етеричните масла при настинка

Ароматерапия – Виж благотворното й действие върху организма!

Споделяне

Какво представлява Ароматерапията?

Ароматерапия – това е вид алтернативна медицина, която използва ароматни етерични масла за справяне с редица здравни проблеми или пък предотвратяване на други. Лечебните свойства на тези терапевтични масла, се проявяват при вдишване или втриване в кожата. Различни култури още от дълбока древност са познавали този метод и природолечителите успешно са използвали ароматните етерични масла за справяне с болестите, ползвайки тяхното антибактериално и противовъзпалително действие.

В основата на ароматерапията е залегнала идеологията, че с ароматите не се лекуват симптомите на болестта, а се оказва благотворно действие върху целия организъм. Изборът на конкретно масло е комплексен и зависи основно от проучените и описаните ефекти, които се очакват след прилагането му. 

Как се добиват етеричните масла?

Етеричните масла, използвани за ароматерапия се извличат от най-различни растения – билки, цветя, корени и дървета, които растат в различни части от света. Те имат изпитано, мощно въздействие върху физическото, психическото и емоционалното ни благосъстояние. Активните съставки се извличат директно чрез обработване на растенията, които ги съдържат. Съществуват 4 основни метода за добиване – извлек чрез дестилация, чрез разтворители, чрез поглъщатели и механично.

Поради изключително силната концентрация, етеричните масла винаги се разреждат. В ароматерапията, различните аромати обикновено се комбинират с така наречените базови масла, като например кокосово масло, бадемово масло, масло от жожоба и редица други такива. Обикновено базовите масла са нерафинирани и също се извличат от растения, ядки, семена, цветя и дори зеленчуци (като например морков и авокадо).

В днешно време лесно може да открият повече от 40-50 вида терапевтични етерични масла в специализираните магазини и онлайн в България. Някои от най-популярните са тези, които всеки от нас познава – роза, чаено дърво, невен, лавандула и мента. Това са примери за аромати, които на практика ползваме във всичко.

За кого е полезна ароматерапията?

Ароматерапия е изследвана и прилагана върху широк спектър от здравословни проблеми, включително някои тежки заболявания, при които се прилага като допълнителна терапия с благоприятни резултати. Ето няколко примера:

  • Хроничен стрес и безпокойство
  • Паническо разстройство
  • Депресия
  • Безсъние и общи проблеми със съня
  • Болки в ставите и мускулите
  • Дихателни възпаления
  • Проблеми с хранителния тракт
  • Синдроми съпътстващи менопаузата
  • Кожни проблеми и възпаления
  • Хронична умора

Приложение на етеричните масла.

Хората, които практикуват ароматерапия у дома най-често използват ароматерапевтични свещи или вана с аромати.

Също така има различни други начини за прилагане на етеричните масла, за да може техните благотворни качества да се оползотворят максимално. Когато става въпрос за лекуване, най-често се прилагат инхалации, компреси и вани. Масажът с такива масла не е приложим при някои заболявания. Но при други оказва неоценимо въздействие и води до видимо подобряване. Третирането през кожата позволява лесно и бързо достигане до центъра на проблема.

Може да се използва и Арома лампа или Дифузер – така се гарантира разпространение на аромата в цялото помещение и въздействие върху всички хора, които се намират там. Правилното съчетание на маслата и техните аромати със сигурност допринасят за добро и оптимистично настроение и отпращат надалеч стреса и депресията.

LR SOUL OF NATURE е истински арома уелнес – подарък от душата на природата за душата на хората: SOUL OF YOU.

Продуктовото портфолио включва най-добрите аромати от душата на природата, които зареждат положително тялото и душата.
100% натурални етерични масла разгръщат индивидуалния си аромат и действие – за отпускащ, хармонизиращ, енергизиращ или витализиращ ефект.

Заради своите натурални ароматични и ефективни свойства етеричните масла са средство, което влияе на настроението чрез силата на природата. Във всяка капка масло е скрита цялата сила от душата на природата. Дори само чрез интензивното ароматно действие етеричните масла могат директно да разведрят настроението ни и да отпуснат сетивата ни.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *