Ето как да Успокоите Раздразнената Кожа След бръснене

Ето как да Успокоите Раздразнената Кожа След бръснене

Споделяне

След бръснене, кожата може да стане суха, раздразнена, зачервена, да се появят пъпки. За щастие има няколко лесни начина да се справите с кожните проблеми след обезкосмяване.

Ето 3 лесни стъпки за успокояване на кожата:

  • Използвайте хидратиращ сапун / душ гел. Важно е кожата да бъде винаги добре хидратирана. Не очаквайте резултати, ако не сте постоянни в овлажняването на кожата. Именно заради това е важно да използвате хидратиращ измиващ продукт, който едновременно отстранява замърсяванията, но и хидратира.
  • Подсушавайте внимателно. Начинът, по който попивате кожата след бръснене, има голямо значение. Ако бършете агресивно, търкате и притискате кожата с кърпата, това ще я раздразни. Вместо това трябва да попивате водата с леки потупващи движения, без да триете кожата с хавлията. Това намалява риска от раздразнения и зачервяване.
  • Нанасяйте овлажняващ лосион. Още преди кожата да е изсъхнала след баня и бръснене, нанесете хидратиращ и дълбоко овлажняващ продукт. Така ще помогнете на влагата да остане и да попие в дълбочина. За предпочитане са продукти с по-лека текстура, които попиват бързо и лесно, без да утежняват.

Почиства, освежава и защитава кожата

  • Леката, пухкава текстура на пяната се разтапя при нанасяне върху кожата.
  • За бързо и нежно почистване и същевременно за лесно и щадящо бръснене за гладка и мека кожа.
  • Почиства, освежава и защитава кожата от изсушаване с гел от Алое Вера и биоекстракт от киви.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *