Грижа за Зъбите – Вижте 6 Грешки, които Допускате!

Грижа за Зъбите – Вижте 6 Грешки, които Допускате!

Споделяне

Грижата за зъбите трябва да е задължителен елемент от ежедневната ни рутина. Въпреки това много хора я пренебрегват, което води до по-сериозни проблеми с времето.

Вижте 6-те най-често допускани грешки в грижата за зъбите:

 1. Миете зъбите си веднъж на ден. Освен миенето на зъби сутрин, е много важно да ги миете и вечер. Вечерното миене на зъби е изключително важно, тъй като през деня около зъбите ви се е натрупала плака, която трябва да премахнете. В противен случай рискувате венците ви да се възпалят.
 2. Забравяте венците. Не може да имате добро устно здраве, ако пренебрегвате венците си. Те също имат нужда от почистване и постоянна грижа, за да останат здрави и стегнати. 
 3. Не обръщате внимание на храната. Много храни могат да окажат неблаготворен ефект върху зъбите, а ако продължавате с употребата им, това ще доведе до трайни последици. Внимавайте със сладкото и избягвайте употребата на прекалено горещи или прекалено студени напитки.
 4. Не посещавате зъболекаря си редовно. Всеки човек има нужда от редовни прегледи при своя стоматолог. С помощта на тези прегледи ще си спестите куп главоболия по-нататък. Така например ако кариесът се хване навреме, няма да прерасне в пулпит, който е много по-сложен за лечение и често може да доведе до по-сериозни проблеми.
 5. Не сменяте четката си за зъби редовно. Прекалено много хора използват четката си за зъби дълго време, без да я сменят. Това е проблем, тъй като продължителната употреба я износва и нейната ефективност намалява. Освен това с времето се натрупват микроби, а повечето хора и без това не чистят четката си правилно.
 6. Не миете зъбите си достатъчно дълго. Знаете ли, че е необходимо да миете зъбите си поне 2 минути? За жалост, повечето хора избързват и често мият зъбите си за минута. Това е крайно недостатъчно.

Осигурете си цялостно почистване на устната кухина:

Aloe Vera Изключително Свежа Паста за зъби 

Защитава венците и освежава дъха, Предотвратява образуването на зъбен камък, Успокоява венците и зъбите, Нежна към зъбния емайл

 • БЕЗ ФЛУОРИД!
 • Осигурява цялостно почистване на зъбите и венците и така създава усещане за невероятна свежест.
 • Изключително полезна за хора с пародонтит и слаби венци.
 • Освежава много добре!
 • Предотвратява образуването на зъбен камък!
 • 43% съдържание на алое вера;
 • Екстракт от ехинацея;

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *