Пъпки – Вижте какво издава мястото, на което се появяват!

Пъпки – Вижте какво издава мястото, на което се появяват!

Споделяне

Появата на пъпки е неприятен, но за съжаление често срещан кожен проблем.

Всеки човек има свой начин за справяне с пъпките – козметика, процедури, или домашни маски помагат да се преборите с досадните пъпки по лицето. Ако пък борбата е неравна, дамите посягат към козметичния несесер и прикриват недостатъците. Освен обаче да се борите с пъпките, трябва да се научите да ги „слушате“. Защото мястото, на което излиза дадена пъпка, издава много за причината това да се случи.

Вижте какво издава мястото, на което излизат пъпките:

  • Пъпки на брадата и челюстта. Пъпките около брадата обикновено са болезнени и без връх, изглеждат загнездени дълбоко в кожата и не се махат лесно. Това са т.нар. хормонални пъпки. Появяват се обикновено малко преди или след месечния цикъл. В тези дни полагайте особено старателни грижи за кожата си – не пипайте лицето с мръсни ръце, почиствайте по-често, сменяйте по-често калъфката на възглавницата. Никога не опитвайте да стискате хормоналните пъпки Ако около брадата има прекалено много от тези пъпки, добре е да се посъветвате с лекар за изследвания на хормоните, или да се обърнете към дерматолог за съвет.
  • Пъпки на челото. Те обикновено са свързани с проблеми с храносмилателната система. Вероятно имате нередовен стомах или пък приемате храни, които тялото трудно разгражда. Пъпките на челото може да са причинени и от стрес, проблеми със съня или нередности с черния дроб. Ако често ви излизат пъпки на челото, опитайте да подобрите храносмилането – топла вода с лимон на гладно, билки за редовен стомах, повече фибри в менюто. Можете също така да потърсите режим за пречистване на черния дроб, за да се отървете от излишните токсини.
  • Пъпки между веждите. Появяват се обикновено при хранителен режим, пълен с мазнини. Друга причина е прекалената консумация на алкохол. С тези пъпки можете да се справите, ако просто замените вредните с полезни мазнини и намалите алкохола. Според друга теория пъпките между веждите издават непоносимост към определени храни. Ако имате пъпки там, припомнете си какво сте яли и се наблюдавайте при следваща консумация на тази храна. Може да се окаже, че имате хранителна алергия, за която не сте подозирали.
  • Пъпки на бузите. Те се появяват, ако средата, в която живеем е прекалено запрашена. Това важи както за населеното място, така и за собствените ни домове. 

За да избегнете появата на пъпки, консумирайте храни, богати на омега-3 мастни киселини, зелен чай, куркума, зеленчуци, плодове, пълнозърнести храни, бобови храни и зехтин. Освен храната, е добре да помислите и за подходящата козметика за почистване на лицето. 

Препоръчваме ви:

Измиващ Крем за Лице при Проблемна Кожа на Лицето, MICROSILVER PLUS

Нечистата кожа е резултат от свръхпроизводството на мастните жлези на кожата. Ако те се запушат, се създават идеални условия за размножаване на микроорганизми. Продуктите за грижа за лице MICROSILVER PLUS почистват кожата и действат срещу нежеланите бактерии.

Потвърдена ефикасност срещу замърсяванията по кожата

  • Почиства порите нежно и в дълбочина;
  • Успокоява кожата и подпомага регенерацията на кожата;
  • Отваря порите, благодарение на салициловата киселина;

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *