Пет начина за справяне със стреса и напрежението

Пет начина за справяне със стреса и напрежението

Споделяне

Стрес – той присъства в ежедневието на почти всички.

Колкото и да се опитваме да живеем спокойно и балансирано, понякога външните обстоятелства ни налагат да се справяме с различни нива на стрес. За да може да се успокоим бързо обаче, трябва да изпробваме различни техники и да преценим коя е най-работещата за нас самите.

Стига стресът и притеснението да не се превръщат в хронични, моментните вътрешни напрежения могат да бъдат овладени сравнително лесно.

Но как да се преборим със стреса?

Ето 5 начина, с които да опитате да се справите със стреса:

  1. Пригответе и изпийте чаша чай. Самото приготвяне на чай може да се възприеме като вид ритуал, който ангажира вниманието ви и ви връща в настоящия момент. След това бавната консумация на самия чай също помага за заземяването. Докато пиете чая, обърнете внимание на вкуса, аромата, топлината и цялостното усещане, което ви дава.
  2. Прекарайте известно време сред природата. Природата има сякаш магична сила, която отнема от напрежението и стреса. Дори да живеете в голям град, посещението на парк е достатъчно да се почувствате сред природата. Още по-добрият вариант е да намерите абсолютното спокойствие в планината, например. Разходката сред природата е много подходяща техника за бързо успокояване.
  3. Вземете студен или горещ душ. Студеният или горещ душ е начин да ангажирате тялото си, така че да може да „излезете от главата си“. Терапията със студ например помага за контролирането на възпалението (което се влошава от стреса), но и за намаляване на стреса сам по себе си. Ако не ви харесва идеята за студен душ, горещият също може да ви успокои.
  4. Подарете си масаж. Не е нужно да ходите на масаж, макар че това със сигурност ще ви помогне да се почувствате по-релаксирани. Вие също може да се масажирате сами, като отново активирате по-силно сетивата си. Масажирайте дланите и долната част на ръцете си с лосион или олио за тяло. За още по-добър ефект изберете продукт с аромат на лавандула или жасмин.
  5. Използвайте етерични масла. Говорейки за аромати, някои етерични масла също могат да помогнат за успокоение – например лавандула, лайка и пачули. Достатъчно е да носите от любимото си етерично масло в своята чанта, така че да го помиришете, когато се почувствате стресирани, независимо къде се намирате в този момент.

А за истинско отпускане без стрес ви препоръчваме:

LR Soul of Nature Relaxed Soul

LR Soul of Nature Relaxed Soul сбъдва желанието ви за дълбоко отпускане и възстановителен сън. Перфектно съчетаната композиция от масла и продуктите за грижа с натурални съставки ви даряват ежедневен ритуал за релакс.

Създайте отпускаща и успокояваща атмосфера в дома си с Ароматен Бленд Relaxed Soul за Дълбоко Отпускане.

Превърнете банята си в оазис на спокойствие и релакс с Душ Гел Relaxed Soul за Повече Спокойствие и Релакс и по-малко стрес.

Поглезете кожата и сетивата си с интензивно подхранващи съставки и благотворен аромат с Бутер Крем за Тяло Relaxed Soul за Отпускане на тялото.

Подарете си усещане за отпускане, независимо къде се намирате с Рол-он с Етерични Масла за Отпускане Relaxed Soul.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *