Здравословно Хранене – Вижте кои са Трите Стълбa!

Здравословно Хранене – Вижте кои са Трите Стълбa!

Споделяне

Здравословното хранене е от решаващо значение за поддържането на правилното функциониране на тялото през годините.

Ето защо е важно да си създадете здравословни навици, които да следвате, за да се чувствате добре и тялото ви да работи правилно. Важно е да подчертаем, че не е достатъчно само да се грижите за диетата, когато целта е да се чувствате добре. Ще бъде необходимо да се следвате редица здравословни навици. Сред тях е нуждата от редовна физическа активност.

Ето кои са стълбовете на здравословното хранене, към които трябва да се придържате:

  • Консумирайте протеини. Приемът на протеини се подценява от много години. Препоръчително е да се осигури консумация от поне 0,8 грама протеин на килограм телесно тегло на ден при хора със заседнал начин на живот. При спортистите тези нужди се удвояват или дори утрояват. Това е така, защото щетите, генерирани от спортната дейност, трябва да бъдат поправени.
  • Яжте повече зеленчуци. Зеленчуците са незаменими в диетата. Те съдържат значително количество фитохимикали с антиоксидантен характер. Тези елементи неутрализират образуването на свободни радикали и последващото им натрупване в тъканите на тялото. Благодарение на това може да се предотврати развитието на много хронични патологии.
  • Старайте се да бъдете хидратирани.  Хидратацията на тялото е от ключово значение, за да го накарате да работи ефективно. Препоръчително е да консумирате поне литър и половина вода всеки ден, в допълнение към течността, която естествено присъства в самата храна. Разбира се, при спортистите тези изисквания се увеличават, за да се компенсират загубите, причинени от потта.

Изборът на добра храна през целия живот чрез отказване от преработените храни и заменянето им с повече плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни може да окаже значимо положително влияние върху физическата сила и работоспособността в бъдеще, гарантирайки добро здраве до старини.

За постигане на баланс на чревната микрофлора ви препоръчваме прием на пробиотици, внесени отвън като хранителни добавки. Те много бързо се адаптират, изграждат колонии и възстановяват баланса на чревната микрофлора, разрушен по някакви причини – примерно при прием на антибиотици.

Такава добавка е:

LR PRO12 – Пробиотични бактерии за вашето добро здраве всеки ден

Когато чревната система е неустойчива, това е ОГРОМНА предпоставка за множество заболявания!

Ползи от приема на пробиотик от LR:

  • Подсилва имунната система, благодарение на внасянето на баланс между бакктериите в червата!
  • Подобрява работата на храносмилателната система, благодарение на милиардите бактерии, които обикновено наричаме „чревна микрофлора“!
  • Подобрява функционирането на чревната система, което е нарушено заради стреса, нездравословната храна, честата употреба на медикаменти и антибиотици!

Пробиотиците са ключът към здравето на чревната система. За да могат червата да се облагодетелстват от положителните резултати на пробиотичните бактерии, те трябва да достигат до там в бионаличен вид.

Това се осигурява от изключителната световна формула PROBIOTIC 12 от LR. Чрез патентованите микрокапсули се гарантира оцеляването на един милиард бактерии в една капсула, разделени в 12 различни щама! Двойната микрокапсула осигурява сигурна защита при преминаването в стомаха. Следователно е напълно ефективна в чревния тракт.

 

Какво дава PROBIOTIC 12 на организма?

  • Патентованият производствен процес на микрокапсулите предпазва бактериите, за да достигнат в непроменено състояние до мястото на действие в червата. По този начин бионаличността им е гарантирана.
  • PROBIOTIC12 съдържа пробиотични бактерии, като по този начин помага да се запази равновесието между „добрите“ и „лошите“ бактерии. Пробиотичните бактерии подобряват работата на червата, най-важният имунен орган на човека.
  • Повечето Пробиотици, предлагани на нашия пазар са с 5-6 щама, максимум 9, което ще рече че съдържат милиони полезни бактерии, а не милиарди.
  • Освен това самата капсула на ProBiotic12 от LR е специално направена да се разгражда чак в червата, преминавайки безпроблемно през стомаха – а това е много важно, за да има резултат!
  • Децата, независимо от тяхната възраст, също могат да приемат пробиотика, стига да могат да поглъщат капсулите цели!

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *