Вижте 5 Храни, Полезни за Детоксикация на Организма!

Вижте 5 Храни, Полезни за Детоксикация на Организма!

Споделяне

Ежедневно сме подложени на вредното въздействие на стотици токсини.

Част от тях влияят върху кожата ни, други – върху различни органи, трети се натрупват в кръвта. Това са вещества, които попадат в организма ни от околната среда чрез вдишване на пушек, тютюнопушене, замърсяване, консумация на нездравословна храна и т.н.

Детоксикацията се извършва главно чрез функциите на черния дроб и бъбреците. Те са основните органи и главните начини, по които тялото ни поддържа чиста и здрава кръвта ни.

Има определени храни, които подпомагат тези органи и подобряват процесите на детоксикация в организма ни. Ето някои от тях:

 1. Джинджифил. Той съдържа значително количество антиоксиданти. Когато организмът ни е подложен на вредното въздействие на токсините, то следва образуване на свободни радикали. Такива се образуват и при някои естествени процеси в човешкото тяло. Тези свободни радикали започват неконтролируемо да въздействат върху всички химични елементи в тялото ни. Един от методите за противодействие на свободните радикали са антиоксидантите. Именно това ни осигурява джинджифилът – значително количество антиоксиданти, които подпомагат тялото ни в процеса на детоксикация.
 2. Чесън. Консумацията на малки количества чесън може да подейства благоприятно върху чернодробните ензими. Именно последните са начинът, по който черният ни дроб преработва токсините и ги пречиства от кръвта.
 3. Зелен чай. Освен, че е мощен антиоксидант, той благоприятства и имунната система. Като бонус, той действа ползотворно и при хранителни режими за сваляне на излишните килограми. Катехините, които съдържа, подпомагат функциите на черния дроб. Това е особено важно, когато сме изложени на значителни вредни въздействия от околната среда. 
 4. Цвекло. Освен съдържанието на антиоксиданти, то има и значително количество други полезни вещества, които подпомагат протичането на процесите в тялото. Като цяло, цвеклото способства за правилната функция на антиоксидантната система на организма, която се бори срещу вредните свободни радикали и неутрализира тяхната способност да взаимодействат с други съединения в тялото и да причинят нарушения на телесните тъкани, органи и системи. 
 5. Орехи. В тях се съдържа много аргинин. Той представлява важна за организма аминокиселина, която играе особено значима роля в процесите, протичащи в черния дроб. Този орган използва аргинин, за да преминава през процесите на елиминиране на токсините и, в частност, амоняка.

За да подпомогнете процеса на прочистване на тялото от токсини препоръчваме:

Ценен екстракт от коприва, комбиниран с 90% чист гел от листата на Алое Вера и 7% мед – това е гелът за пиене Алое Вера с коприва. Истинският специалист!

 • Подпомага кръвоносните съдове и оптимизира кръвното налягане
 • Подобрява дейността на сърдечно-съдовата система да снабдява с хранителни вещества
 • Защитава клетките от оксидативен стрес

 

Трябва да пиете от този гел ако:

 • Водите нездравословен начин на живот;
 • Имате високо кръвно (хипертония);
 • Имате сърдечно-съдови заболявания;
 • Имате стомашни проблеми или проблеми с отделителната система;
 • Чувствате нужда от прочистване на организма;
 • Желаете да подобрите потентността си;
 • Желаете повече благосъстояние.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *