Дълготраен аромат? Ето ти 6 лесни стъпки!

Дълготраен аромат? Ето ти 6 лесни стъпки!

Споделяне

Вероятно и ти си изпитвал това усещане – купуваш си нов парфюм и бързаш да се прибереш, за да го използваш. За нещастие установяваш, че след по-малко от два часа няма и следа от новия ти аромат. Разочароваш се и вече смяташ, че парфюмът е нетраен. Но замислял ли си се, че е възможно просто да не знаеш как се нанася за дълготраен аромат?

Всички имаме различни типове кожа, от което следва, че даден аромат ще бъде по-траен при едни хора и обратното при други. Начинът, по който нанасяш парфюм, също има голямо влияние върху това колко ще издържи.

Представяме ти шест златни правила, с които винаги да ухаеш добре!

Вземи си душ и подсуши кожата си добре

Кожата ти абсорбира парфюма по-добре, когато е топла и порите ти са отворени. Уверете се, че сте подсушили кожата си добре, особено точките на пулса, преди да нанесете парфюма.

Първо парфюмът, а след това дрехите

След взетия душ си готов за нанасяне с парфюма. За по-дълготраен ефект е препоръчително да го направиш преди да облечеш дрехите си. Това ще ти позволи да достигнеш по-бързо до точките на пулса си, като по този начин ще избегнеш и евентуалните петна по дрехите си.

Напръскай с аромата и точките на пулса си

Най-добрите места за нанасяне на парфюм са там, където можеш да усетиш пулса си – шията, врата, сгъвката на лактите и деколтето. Остави го да изсъхне върху кожата ти, за да не изгуби наситеността си.
Ако целта ти е ти да усещаш аромата си, напръскването на китките и вътрешната част на лактите, ще ти позволи да усетиш парфюма си, когато решиш. Ако обичате да оставяте силна ароматна следа, напръскай с парфюма задната част на врата си.

Пръскай, но не втривай

Разтъркването на китките една в друга след на напръскване е гарантира, че парфюмът ти няма да издържи много. Втриването и разтъркването на парфюма върху кожата губи наситеността на аромата.

Напръскай се малко вместо да правиш облак от парфюма си

Обичайна практика е да напръскаш с парфюм точно пред себе си и след това да минеш през мъглата от парфюм. Въпреки, че това ще разпредели аромата равномерно, то той ще попадне и на места, които не задържат парфюм. По този начин ще изразходиш и парфюма си по-бързо. За по-дълготраен аромат вместо това напръскай от разстояние 10-20 сантиметра местата, които искаш.

Напръскай дрехите си

Факт е, че парфюмът остава най-дълго върху текстил, отколко върху кожата ти. Ако искаш дълготраен аромат, сложи парфюм и на дрехите си. Може да напръскаш с парфюм също шала и палтото си. Все пак, внимавай – някои аромати могат да оставят петна. За да провериш дали остават следи, напръскай малка част от дрехата.

Ароматите събуждат у нас съкровени желания, напомнят ни за любими моменти и хора и често предизвикват силни чувства. Ако търсиш магията, с която твоите спомени ще оживеят, ще я откриеш тук.

КЛИКНИ ТУК И ВИЖ ВСИЧКИ ПАРФЮМИ

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *