Дефицит на Витамини – 6 Признака, които Подсказват за това!

Дефицит на Витамини – 6 Признака, които Подсказват за това!

Споделяне

Витамини – всички знаем колко са важни за нашето здраве.

Въпреки, че се храним здравословно, понякога може да страдаме от дефицит на някои витамини.

Вижте 6 знака, които подсказват, че може би имате недостиг на някой витамин:

 1. Проблеми със съня. Недостигът на витамин D е свързан с много промени в съня. Това може да повлияе както на продължителността на съня (по-малко часове), така и на качеството му.
 2. Сухота в очите. Витамин А, както е известно, е от решаващо значение за доброто зрение. Недостигът на витамин А често се проявява като сухота в очите. 
 3. Афти в устата. Дефицитът на витамин В12, желязо и витамин С може да бъде свързан с появата на афти в устната кухина, според редица западни изследвания. Витамин С е важен и за здравето на венците, ако има недостиг в организма, може да страдаме от кървящи венци.
 4. Поява на бръчки. Витамин С е мощен антиоксидант, който регулира синтеза на колаген – протеинът, отговорен за еластичността и младостта на кожата ни. Недостигът на витамин С ускорява признаците на стареене на кожата, като поява на бръчки. 
 5. Косопад. Знаете ли че загубата на коса може да се дължи на недостиг на витамин D? Според учени, това се дължи на факта, че витаминът участва в синтеза на кератин – протеинът, който изгражда косата, ноктите, кожата.
 6. Промени в настроението. Може да се свърже с недостиг на минерала магнезий, но ако страдаме от дефицит на витамин D, това може да доведе до промяна в цялостното ни настроение, до чувство на отпадналост и умора или дори признаци на депресия.

Ако не успявате да се храните здравословно и разнообразно, е добре да приемате допълнително хранителни добавки, съдържащи всички важни витамини и минерали. Ние ви препоръчваме:

LR Течни витамини Vita Active за Деца и Възрастни – Осигуряват 10 витамина за организма, извлечени от 21 плода и зеленчука!

Витамините Витаактив се добиват изцяло от плодове и зеленчуци! Без синтетика и химия!

Подбрани съставки от 21 натурални плодови и зеленчукови концентрата.

100 % от 10 витамина:

 • Витамин D;
 • Витамин Е;
 • Витамин B1 (Тиамин);
 • Витамин B2 (Рибофлавин);
 • Витамин B3 (Ниацин);
 • Витамин B5 (Пантотенова киселина);
 • Витамин В6;
 • Витамин B7 (Биотин);
 • Витамин B9 (Фолиева киселина);
 • Витамин В12;

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *