Пробиотици за силен имунитет

Пробиотици за силен имунитет

Споделяне

Пробиотиците са важни за много процеси в тялото и имат ключово значение за доброто ни здраве.

Пробиотиците могат да помогнат за укрепването на имунната система и борбата с бактериите, причиняващи заболявания, и пораждането на инфекции. Натуралните източници на пробиотици за силен имунитет са естествено ферментиралите храни, получени благодарение на добавянето на млечнокисела закваска. 

Ето 5 варианта за пробиотични храни, както идеи как да им се насладите:

Кисело мляко, Кисело зеле, Кисели краставички, Кимчи, Кефир

Kисело мляко

Киселото мляко съдържа много пробиотици. Също така е с ниско съдържание на мазнини, някои видове съдържат и бактерията Lactobacillus. Киселото мляко може да се похвали с впечатляващите 20 г протеин в 200 г порция. Също така има високо съдържание на рибофлавин – витамин В, който помага на клетките ни да се поддържат здрави. Богато на минерали като калций и калий, нужни за изграждането на силни кости и поддържането на функционирането на бъбреците и сърцето. Можете да ядете кисело мляко и плодове за закуска или междинна закуска, и не само. Добавяйте го към супи, сосове и сладкиши.

Кисело зеле

Естествено ферментирали храни като кисело зеле също съдържат пробиотици. Според проучване от 2018 г., киселото зеле съдържа млечнокисели бактерии, включващи Lactobacillus brevis, пробиотик, който намалява шансовете за заразяване с грип. Киселото зеле съдържа фибри (около 3 г за чаша), калий, витамин С и витамини В. Освен това има фитонутриенти, общи за кръстоцветните зеленчуци, за които е установено, че имат свойства за борба с рака.

Кисели краставички

Както киселото зеле, киселите краставички също са отличен източник на пробиотици. Един голям буркан предлага почти 2 г фибри и 31 мг калий.

Кимчи

Азиатското кимчи се прави от зеле, червени чушки, лук и репички. Съдържа бактериите Lactococcus и Streptococcu. Изследванията показват, че също така е добър източник на други хранителни вещества, включително бета-каротин (ярък пигмент в сладките картофи, който действа като антиоксидант), витамин С и фибри (2. 4 г на 1 чаша). Можете да си приготвите кимчи и да го сервирате като гарнитура към нудълс, рамен, сандвичи, ориз и др.

Кефир

Кефирът е истинска пробиотична бомба! 1 чаша обезмаслен кефир съдържа 12 вида полезни бактерии, включително Lactobacillus, тип бактерии, за които се смята, че предотвратяват и лекуват диария и Bifidobacteria – бактерия, която може да помогне за облекчаване на диария и запек. Тъй като кефирът е ферментирал – това означава, че захарите се изяждат от активните бактерии, т.е. напитката е 99% без лактоза. Също така кефирът е отличен източник на калций. Чаша кефир съдържа 316 мг калций и 9 г протеин, което е повече, отколкото бихте открили в едно голямо яйце. Можете да се насладите на кефира, като го комбинирате и подсладите с пресни плодове или като го прибавите към смути.

При съвременния начин на живот и забързано ежедневие, малко семейства имат възможност в домашни условия да приготвят тези така полезни храни. Тук на помощ идва:

LR PRO12 – Пробиотични бактерии за вашето добро здраве всеки ден

Когато чревната система е неустойчива, това е ОГРОМНА предпоставка за множество заболявания!

Ползи от приема на пробиотици за силен имунитет от LR:

  • Подсилва имунната система, благодарение на внасянето на баланс между бакктериите в червата!
  • Подобрява работата на храносмилателната система, благодарение на милиардите бактерии, които обикновено наричаме „чревна микрофлора“!
  • Подобрява функционирането на чревната система, което е нарушено заради стреса, нездравословната храна, честата употреба на медикаменти и антибиотици!

Пробиотиците са ключът към здравето на чревната система. За да могат червата да се облагодетелстват от положителните резултати на пробиотичните бактерии, те трябва да достигат до там в бионаличен вид.

Това се осигурява от изключителната световна формула PROBIOTIC 12 от LR. Чрез патентованите микрокапсули се гарантира оцеляването на един милиард бактерии в една капсула, разделени в 12 различни щама! Двойната микрокапсула осигурява сигурна защита при преминаването в стомаха. Следователно е напълно ефективна в чревния тракт.

Какво дава PROBIOTIC 12 на организма?

  • Патентованият производствен процес на микрокапсулите предпазва бактериите, за да достигнат в непроменено състояние до мястото на действие в червата. По този начин бионаличността им е гарантирана.
  • PROBIOTIC12 съдържа пробиотични бактерии, като по този начин помага да се запази равновесието между „добрите“ и „лошите“ бактерии. Пробиотичните бактерии подобряват работата на червата, най-важният имунен орган на човека.
  • Повечето Пробиотици за силен имунитет, предлагани на нашия пазар са с 5-6 щама, максимум 9, което ще рече че съдържат милиони полезни бактерии, а не милиарди.
  • Освен това самата капсула на ProBiotic12 от LR е специално направена да се разгражда чак в червата, преминавайки безпроблемно през стомаха – а това е много важно, за да има резултат!
  • Децата, независимо от тяхната възраст, също могат да приемат пробиотика, стига да могат да поглъщат капсулите цели!

Probiotic 12 – Идеалната подкрепа за енергия и добро състояние!

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *