10 Ползи от приема на рибено масло

10 Ползи от приема на рибено масло

Споделяне

Омега-3, познати още като рибено масло, са жизненоважни за функционирането на човешкото тяло.

Те са важни за здравето и функцията на мозъка, сърцето, очите, за метаболизма. Омега-3 мастните киселини са от жизнена необходимост за организма, тъй като могат да бъдат набавени единствено чрез прием на храна. Тялото не е в състояние да произвежда рибено масло или да компенсира липсата му с други вещества. Липсата на Омега-3 повлиява нормалните функции на организма, тъй като те са градивна част от клетъчните мембрани и са в основата на жизненоважни субстанции като ензимите и хормоните.

 

Какви са ползите и необходимостта от ежедневен прием на рибено масло?

 1. Източник на Омега-3. Рибеното масло е сред най-добрите източници на омега-3, които имат естествени противовъзпалителни свойства. Рибеното масло е добра естествена профилактика на сърдечни заболявания, депресия и артритни болки.
 2. Източник на витамин А. Рибеното масло съдържа големи количества витамин А – той е важен, защото е антиоксидант, който се бори с вредните свободни радикали.
 3. Източник на витамин D. Тялото ни синтезира витамин D, когато сме изложени на слънчева светлина. Витамин D играе ключова роля за функционирането на клетките ни. Също така е важен за здравето на костите.
 4. Понижава риска от рак. Проучвания показват, че витамин D, като комбинация от излагането на слънчева светлина и приема на рибено масло могат да понижат риска от развитие на ракови заболявания.
 5. Намалява риска от сърдечно-съдови заболявания. Изследвания показват, че рибеното масло помага за намаляването на нивата на триглицеридите, вид опасни мазнини, които повишават риска за сърцето.
 6. Превенция и лечение на диабет. Понеже рибеното масло е добър източник на полезни мазнини, то може да помогне за контрола на производството на инсулин и да предотврати развитието на инсулинова резистентност.
 7. Помага при артрит. Според редица изследвания рибеното масло може да облекчи болките при артрит, схващане на ставите и подуване на крайниците. Това разбира се, трябва да се случи след консултация с лекар.
 8. За плодовитост. Рибеното масло помага за производството на хормоните прогестерон и естроген. Също така се смята, че рибеното масло помага за здравето на яйчниците и тестисите. 
 9. За здрави кости. Заради високите нива на витамин D, рибеното масло се превръща в чудодейна добавка за здрави кости. Витамин D е особено важен за хората, които прекарват много време на закрито.
 10. За памет и концентрация. Благодарение на омега-3 и витамин D се смята, че рибеното масло се грижи за здравето на вашия мозък. Омега-3 мастните киселини пък са чудесни за хора, които имат склонност към депресивни състояния.

По какъв начин да си набавим Омега-3?

Изглежда, че ако не сте ги превърнали във важна част от храненето си, имате основание бързо да го направите. Ако не ядете риба или морски дарове често, тогава трябва сериозно да обмислите приемането на хранителни добавки, богати на Омега-3. Това е невероятно прост, но много ефективен начин за подобряване на физическото и психическото здраве и може да намали риска от редица заболявания.

Ние ви препоръчваме:

LR Super Omega-3 activ

Когато мозъка и сърцето ти работят добре, можеш да се гордееш с добро здраве!

Омега 3 подпомагат функциите на сърцето, мозъка и зрението с пълна сила, благодарение на мастните киселини, извлечени от сардини, скумрия и риба тон.

Предимства на Super Omega 3 activ:

 • Омега 3 мастни киселини от сардини, скумрия и риба тон 
 • Само от свободно живеещи риби от южноамериканската част на Тихия океан 
 • Сертифициран улов и преработка по принципите на устойчивия риболов 
 • Без ГМО (генномодифицирани технологии)

Super Omega 3 activ мастни киселини освен Омега-3 мастни киселини съдържа и масло от вечерна иглика, което представлява основно y-линолова киселина, една необходима Омега-6 мастна киселина с противовъзпалителен ефект, както и b-глюкан от ечемични влакна. B-глюканът принадлежи към групата на разтворимите фибри и изследвания показват, че има липидонамаляващи свойства.

Super Omega 3 activ съдържа ценни полиненаситени мастни киселини, които произлизат от два важни източника: рибеното масло и масло от вечерна иглика. Въпросното рибено масло се извлича от риби, свободно обитаващи моретата, богати на ценен планктон. 

Ползата от мастните киселини Омега-3:

 • Намаляват опасността от сърдечно-съдови заболявания
 • Поддържат здравето на мозъка
 • Могат да предотвратят ракови образувания
 • Намаляват болката при възпаления
 • Могат да предотвратят астма
 • Редуцират риска от преждевременно раждане и малко тегло на новороденото
 • Регулират нормалните нива на холестерол в кръвта
 • Помагат да се намали кръвното налягане. (Дори и лек спад на кръвното налягане предполага сериозно намаляване на риска от сърдечен удар.)

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *